Fremragende årgang

..markant næse, god krop, tiltagende fylde,

blød og rund med alderen..

 

Dublin

4 - 7. september 2003

 

 

10 års jubilæumstur til Dublin 

 

 

Allerede i år 2000 indså Foreningen at et lille jubilæum nærmede sig, og man begyndte derfor at spare lidt sammen, så jubilæet kunne markeres med et særligt arrangement - og det blev så Foreningens første udlandstur.

Torsdag den 4. september lød startskuddet så til denne tur, der gik til Dublin - fordi Istanbul skønnedes at være lidt for ustabilt på dette tidspunkt.

 

 

Vi landede i hovedstaden på den smukke grønne ø sidst på eftermiddagen, og blev kørt direkte til vores lille hyggelige hotel: Lynams Hotel i O’Connell Street midt i Dublins centrum.

 

Efter indkvartering tog vi til pubben: ”Nancy Hands”, hvor menuen stod på: Melon, Chicken Cacciatore, Tiramisu og kaffe.

 

Frit efter hukommelsen skønnes det, at vi også her afholdt årets generalforsamling. Der findes godt nok ikke noget egentligt referat, men kun en efterfølgende mail fra Judy. Den kan ses her.

 

 

Efter maden var der fri hygge og spadseretur forbi en pub eller to på vej tilbage til hotellet.

 

 

Fredag var der heldagsudflugt til grevskabet Wicklow, som også kaldes ”Irlands Have”

 

Første stop på turen var en idyllisk lille landsbykro, hvor vi fik en Irish Coffee, inden vi kørte til Glendalough Monastic Centre.

Dette sted er berømt for sine smukke omgivelser og historiske monumenter.

Det har været et mødested for pilgrimme og besøgende lige siden det blev grundlagt af St. Kevin i det 6. århundrede.

 

Klosterruinen ligger ved to søer i en gletcherdal fra istiden og omfatter blandt andet et prægtigt tårn, flere stenkirker og mange dekorerede kors.

 

Vi fik fortalt hele historien og også mange af de tilhørende skrøner, dels i det nyindrettede besøgscenter, dels af vores dygtige guide på turen rundt i området.

Der var afsat god tid til at nyde omgivelserne og kigge på de mange interessante ting.

 

 

 

 

Herefter fortsatte vi til en let frokost på en lille landsbypub og om eftermiddagen gik turen rundt i Lakelands området Blessington, som har utrolig smuk natur og mange fine seværdigheder.

 

Det er absolut ikke uden grund at Irland kaldes ”den grønne ø”.

 

 

Vel retur på hotellet var det tid til et forfriskende bad og omklædning inden turen til Restaurant Fitzers på Temple Bar Square.

Her fik vi en skøn middag med Suppe, Sirloin steak samt Bailey's creme brulée.

 

Men de havde travlt på Fitzers - meget travlt - så vi var dårligt nok færdige med at spise, før næste hold stod og trippede på trappen. Vi blev nærmest smidt ud, men heldigvis er Temple Bar Dublins underholdningsdistrikt, så der var rig mulighed for at finde en hyggelig bar eller pub efter middagen – og det blev til nogle hyggelige timer i mindre grupper resten af aftenen.

 

 

Første punkt på lørdagens dagsordenen var en sightseeingtur rundt i Dublin. Først stop var Trinity College, hvor også Irlands nationalskat; Book of Kelts kan besigtiges.

Derudover var især biblioteket en imponerende oplevelse.

 

 

 

 

 

Her er hele holdet samlet

på trappen til

Trinity College

 

 

 

 

 

 

 

Dernæst besøgte vi St. Patrick’s Cathedral. En meget smuk kirke, som indvendigt er udsmykket med utallige faner og ridderbilleder. Tiden nærmede sig igen spisetid, og der ventede os en traditionel irsk publunch på "Brazen Head". Denne pub siges at være en af de ældste pubber i Europa og dermed også i verden. Siden vikingetiden har der været værtshus på dette sted og i 1998 kunne Brazen Head derfor fejre 800 års jubilæum.

 

 

Sidste stop på turen var hjemstedet for et af Irlands berømteste produkter - Jameson’s Irish Whiskey – altså Old Jameson Destillery i Smithfield lige nord for floden Liffey.

Her var der rundvisning i det gamle destilleri, hvor vi hørte om de forskellige processer, der skal til for at destillere whiskey. Ingen tvivl om at vore søde guide var meget patriotisk, da vi fik nogle af hemmelighederne omkring Jameson’s unikke bløde aroma at vide.

 

Som afslutning var der stillet op til smagsprøver i baren.

Vi fik forskellige prøver på Irsk whiskey og et par ”fremmede” til sammenligning. Og her kom det ægte patriotiske igen fint til udtryk, for det var ikke så underligt at den Irske Whiskey vandt smagningen, når modstanderne var Rød Johnny Walker og Jack Daniels!

 

Efterfølgende kunne vi så få et ekstra glas af vores favorit whiskey – og dertil et fint certificat som bevis på, at man nu var "Official Whiskey Taster"

Man må sige at det var i særdeles god stemning vi forlod Old Jamesons og begav os hjemad mod hotellet.

 

 

Der var afsat lidt tid på egen hånd og omklædning inden afgang til aftenens festmiddag på Taylors Three Rock i Rathfarnham.

 

Vi fik den berømte irske aftenbanket som er: Cheese salat, Salmon og Swiss chocolate torte. Og det hele garneret med et festligt show af traditionelle irske ballader, musik og dans.

Det var meget autentisk, og der var da også et par fra vores selskab, der blev hevet op på scenen for at give et besyv med.

 

Måske har Hr. Boding ligefrem en fremtid i Lord of The Dance...

 

Mætte af indtryk og god mad kørte vi hjemad i tusmørket – og der var lige tid til en sidste Pint o’ Guinness inden dagen kunne puttes.

 

 

Næste formiddag var der igen en smule tid på egen hånd inden check ud og transfer til lufthaven.

Allerede i flyveren begyndte snakken om hvor vi så skulle tage hen til næste jubilæum - og sidst på søndag eftermiddag var vi alle tilbage i Kastrup med mange fine oplevelser og indtryk i bagagen.

 

En rigtig dejlig tur, som arrangementskomiteen høstede mange velfortjente roser for.

 

I galleriet er der flere billeder fra denne tur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Man skal tænke før man taler, medmindre det man vil sige er ligegyldigt

 

 

(C) www.up93.dk