Fremragende årgang

..markant næse, god krop, tiltagende fylde,

blød og rund med alderen..

 

Diö, Sverige

24-26. september 2004

 

 

Efterårets tema: ”Den tredje karriere”

 

Arrangementet blev igen holdt i de smukke omgivelser ved Diö i Sverige. Arrangementskomiteens oplæg til dette seminar var at skabe en rigtig oplevelsestur på alle måder, og det blev gjort via:

Et udfordrende tema, 3 meget spændende gæster, en ud-i-naturen oplevelse og ikke mindst at det hele blev garneret med en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige, udført af importeret fransk arbejdskraft.

 

Som introduktion til seminaret, skrev Giovanni blandt andet:

Vi nærmer os ”modenhedsfasen”, hvis vi ser på os selv og sammenligner med et produkts livscyklus.

På mødet i april fortalte Frank Schyberg om de karrieremæssige overvejelser, og om hvordan vi kan arbejde og være bevidste om de kompetencer vi har i forbindelse med search og rekruttering.

På Diö vil vi få inspiration til at tænke over, hvordan vi gerne vil forme vores arbejds- og privatliv i vores ”tredje arbejdskarriere” som (sandsynligvis) ender med en karriere som ikke arbejdende senior.

Mange af os har i de seneste år oplevet at vores tilværelse pludselig ændres radikalt hvilket kan skyldes job ændringer, stress, nye udfordringer eller hobbyer, børnene flytter hjemmefra eller andet.

Vores foredragsholdere vil på en let og humoristisk måde udfordre os til at tænke og planlægge i forhold til vores fremtidige ønsker og behov.

 

Som forberedelse til seminaret skulle alle gennemføre en lille opgave/test, som blev udsendt på en CD-rom, og resultatet skulle medbringes.

 

 

Som sædvanlig, når vi er på Diö, var der mulighed for ankomst allerede fredag aften – til lidt ost, pølse og rødvin - og rolig indkvartering inden lørdagens strabadser og oplevelser.

Allerede lørdag morgen kunne vi fornemme at noget ganske anderledes var i vente på denne tur, da Frank og Pascal satte morgenmad frem:

Frisk frugt, spansk tortilla, croissanter, rugbrød, ost, marmelade, toast ogskinke, juice, yoghurt med müesli.

Meget langt fra den vante omgang ristet brød, humpelost og pulverkaffe..

 

 

Første gæst og inputgiver var Lars Bo Terkildsen, Pensionsrådgiver, PFA, som efter aftale også havde sin kone med til Diö.

”Om at tænke på pensionen!” var temaet, og Lars gav os et farverigt og morsomt, men også meget informativt, indlæg om hvordan man kan komme enten forlæns, sidelæns eller baglæns ind i pensionist tilværelsen. Det er ikke helt ligegyldigt hvordan ens pensionsopsparing bliver forvaltet eller hvordan man planlægger sin senior økonomi.

Den medbragte opgave kunne spejles både i indlægget og debatten.

Lars brugte denne præsentation (2,4 Mb PowerPoint)

 

 

Næste gæst var Poul Dahl Hede, Konsulent i Ældresagen, som causerede over emnet:

”Hvad vil du, når du bliver rigtig voksen?”

 

Det blev til mange sjove og gode råd om hvordan man skal håndtere at have for meget og for lidt tid på samme tid. Der dukker nye og anderledes problemstillinger op, som man ikke kan forestille sig.

Vi høstede også en del guldkorn om hobbyer og selvværdsfølelse og reaktionerne på pludselig ikke at skulle op på arbejde, om at have fri altid, men aldrig gå på ferie.

Poul udleverede også Ældresagens glimrende håndbog: ”Værd at Vide /år”, der er et uvurderligt opslagsværk for gamle og ældre, og som vel bedst kan sammenlignes med ”grønspættebogen”

 

 

Herefter var det igen tid for Frank og Pascal til at trylle for os. Nu blev vi overvældet af:

Grillet marineret kyllingebryst med citrongræs og ingefær, grønsags-frikassé, asparges kartofler, samt vanille parfait, tærte med let creme og marinerede røde bær.

 

Her burde arrangementskomiteen nok have indlagt en middagslur-pause, men næ, nej – straks videre til næste gæst:

 

Jørgen Lund, Speciallæge på Stressklinikken.

 

Under overskriften: ”Stresshåndtering – på alle niveauer” fortalte Jørgen Lund om hvor vi som aktive mennesker skal være særligt opmærksomme, hvis vi skal gøre os forhåbninger om at kunne holde frem til målet og selvfølgelig også gerne lang tid ind i "den tredie karriere".

Vi blev bekendt med positiv og negativ stress, både i arbejdsmæssig sammenhæng og i privatsfæren. Spørgsmål som; hvordan sporer vi stress og hvad kan vi gøre for at imødegå det?, blev vendt og vi fik gode øvelser og tankeeksperimenter at lege med, hvis symptomerne allerede viser sig.

Det blev til næsten 2 timers lærerigt indlæg efterfulgt af en spændende debat om emnet.

 

Jørgen havde denne præsentation med (2,3 Mb PowerPoint)

 

Sidst på eftermiddagen kunne der så klemmes en enkelt forfriskning ned, inden traveskoene skulle findes frem.

En rask lille spadseretur på ca. 3 kilometer – dog med indlagt pit-stop – til Råshult. En lille uanselig landsby syd for Diö, men som også er Carl von Linnés fødested.

Stedet er nu indrettet dels som minde over Carl von Linné, dels som levende museum over 1700 tallets landbrug i Sydsverige.

Johan Håkansson gav os en dygtig rundvisning på stedet og fortalte meget om Carl von Linné, hans liv og virke, og grundlaget for hans verdensberømmelse.

Vi fik også et godt indblik både i bygninger og den måde landbruget blev drevet på for næsten 300 år siden.

 

Mætte af indtryk skulle vi så trave hele vejen tilbage til Diö, men tanken

om hvad Frank og Pascal mon ville forkæle os med, fik næsten de trætte fødder til at svæve fremad..

 

 

I indbydelsen til seminaret stod; Festmiddag, aftengalla påkrævet, så de fine rober og noble, mørke jakkesæt måtte frem fra kufferternes dyb.

Der var lige tid til en hurtig generalforsamling på Pensionatet – referat kan ses her - inden vi forventningsfulde vandrede ned til Stationen, hvor vi blev mødt af et umådeligt smukt pyntet bord.

 

Frank og Pascal - der på dette tidspunkt lige havde startet deres egen cateringvirksomhed;

Chef at Home (logo til højre er link til deres hjemmeside) - havde gjort det umulige og fået skabt en bemærkelsesværdig smuk stemning i stationens spisesal.

 

Så var der kun tilbage at finde sin plads, og lade sig henføre af Pascal’ s gastronomiske kunnen:

 

Laksecarpaccio med citronolie, sukkerærte- og pistaciesalat

------

Vol au vent med små kammuslinger, selleri brunoise og persilleskum

------

Kalvemedaillon med farseret canneloni med vilde svampe og marsala sauce

------

I et glas: kokos crémeux med rom og ananas granité

------

Chokoladekage med hasselnødder og passionsfrugt

 

..og det hele serveret med Franks passionerede indlevelse og udvalgte skønne vine..

 

 

Glade, mætte, overvældede og begejstrede kunne vi efterfølgende gå tilbage til Pensionatet, hvor resten af aften blev festet væk.

Her var der indlagt et enkelt lille indslag mere; nemlig en lille gættekonkurrence over de 10 første års arrangementer. Hvis man vil prøve sin viden endnu en gang, så kan testen findes her.

(Det vil dog være noget lettere at svare denne gang, for alle svarene kan faktisk findes rundt omkring her på vores hjemmeside)

 

Vanen tro blev det en lang og festlig aften – og pludselig var det søndag morgen, hvor vi igen kunne nyde Frank og Pascals morgen-fristelser:

Frisk frugt, æg og bacon, pølser, rugbrød og ost, morgenboller med marmelade, hjemmelavet æblekompot, yoghurt og smoothies

 

Herefter fælles oprydning og mange tak for denne gang – og mon ikke mange lige som os, bliver frygteligt nostalgiske og meget, meget lækkersulte, når vi tænker på Frank og Pascal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Hvis man er over 50 og en morgen vågner og det IKKE gør ondt et eller andet sted, er man sandsynligvis død..!

 

 

(C) www.up93.dk